Mogelijkheden tand implantaat

Als je problemen hebt met je gebit dan zijn er heel veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een kunstgebit of klikgebit en daarnaast is het mogelijk om een vast gebit te kiezen. Dat zijn de beste opties als de meeste van je tanden en kiezen aan vervanging toe zijn. Maar wat doe je nu als je 1 tand of kies mist of als er een paar tanden aan vervanging toe zijn? Als dat het geval is kan een tand implantaat een interessante optie zijn. Dan wordt er alleen gekeken naar de probleemtand of -kies en kan de rest van je tanden gewoon blijven staan. Zo hoef je niet je hele gebit te vervangen, maar alleen de kies of tand die niet meer gezond is of stuk. We vertellen je in dit artikel alles over de mogelijkheden voor het slim vervangen van een enkele kies of tand of een paar tanden.

Vervangen van 1 tand

Als je problemen hebt met 1 tand dan is een tand implantaat een slimme optie om die problemen te verhelpen. Er wordt een kunstwortel geplaatst op de plek waar jouw wortel normaal zit en daar wordt dan uiteindelijk een nieuwe tand of kies geplaatst. Daarmee heb je op een slimme manier een oplossing voor je tandprobleem zonder dat je de gezonde, omliggende tanden moet vervangen. Je pakt het probleem letterlijk bij zijn wortels aan en maakt gebruik van de rest van je goede gebit. Het is ook zonde als je gezonde tanden moet vervangen. Niks is fijner dan je eigen tanden.

Vervangen meerdere tanden met implantaat

Zelfs als je meerdere tanden moet vervangen, dan kan het nog steeds slim zijn om te kiezen voor een tand implantaat. Er worden dan simpelweg meerdere kunstkronen geplaatst waar dan weer nieuwe tanden of kiezen opgezet kunnen worden. Als de kunstwortel is geplaatst is er een tijd nodig voor het implantaat om zich te hechten aan jouw kaak en om te genezen. Als dat proces goed verloopt kun je vervolgens op de kroon nieuwe tanden en kiezen plaatsen. Het kan wel eens zijn dat een kunstwortel niet meteen goed pakt en dat er een tweede poging nodig is.

Alternatief voor kunstgebit is een tand implantaat

Een tand implantaat kan een mooi alternatief zijn voor een kunstgebit. Je hebt dan geen gedoe met een gebit dat je los op je tanden zet en ook geen gedoe met klapperende tanden. Als er een kunstwortel wordt geplaatst met daarop een kunsttand zit dat altijd goed vast en heb je er verder geen omkijken naar.

Geen zorgen meer met tand implantaat

Als je kiest voor een tand implantaat dan weet je zeker dat je je geen zorgen hoeft te maken. Als de kunstwortel eenmaal goed geworteld zit in je kaak en het helingproces klaar is kan er zonder moeite een nieuwe tand of kies op gezet worden. Daarmee kun je weer alles doen en laten en heb je weer een gezond gebit zonder dat je meteen al je tanden moet vervangen voor een heel gebit.